Translate this page

Για σχεδόν τρεις δεκαετίες, το Γκάμπιο, μια μικρή μεσαιωνική πόλη στους πρόποδες του όρους Ίνγκινο στην Ούμπρια της Ιταλίας, κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο.

Το 1981, το χριστουγεννιάτικο δέντρο των 750 μέτρων που απλωνόταν στην πλαγιά του Όρους Ίνγκινο φωτίστηκε για πρώτη φορά. Κάθε χρόνο από τότε, στις 7 Δεκεμβρίου πολλά διαφορετικά και γιγαντιαία φώτα συνθέτουν το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου, που φωτίζεται συνεχόμενα καθ ‘όλη τη διάρκεια των διακοπών, μέχρι την ημέρα των Θεοφανίων, στις 6 Ιανουαρίου.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι αφιερωμένο σε έναν τοπικό Άγιο και κατάφερε να μπει στο ρεκόρ Γκίνες για πρώτη φορά το 1991. Έκτοτε, κανείς δεν έχει αμφισβητήσει το ρεκόρ του που οφείλεται στο μέγεθός του.

Και σε εμάς το θέαμα μπορεί να φαίνεται εντυπωσιακό, ωστόσο για το τελικό αποτέλεσμα τεχνικοί και ηλεκτρολόγοι χρειάστηκε να ελέγξουν περισσότερα από 8.5 χιλιόμετρα καλωδίων και πάνω από 3.000 φώτα. Μόνο το αστέρι στην κορυφή του δέντρου αποτελείται από 1.350 φώτα!