Translate this page

Οι αρνητικές μας σκέψεις προέρχονται από το γήινο μας κομμάτι και δεν είναι η αληθινή μας ύπαρξη. Προέρχεται από οποιονδήποτε άνθρωπο συναντήσαμε από τη στιγμή της γέννησης μας μέχρι και σήμερα.

Προέρχεται από το ποιοι μας είπαν ότι ήμασταν οι γονείς μας, η ευρύτερη μας οικογένεια, οι δάσκαλοί μας, οι φίλοι μας, οι σύντροφοί μας. Προέρχεται από ανθρώπους που γνωρίσαμε έστω στιγμιαία και μας είπαν μια κουβέντα ή απλά μας είδαν με ένα βλέμμα που μας δημιούργησε αρνητικά συναισθήματα.

Οι φόβοι, οι ανασφάλειες, οι αρνητικές ταμπέλες για τον εαυτό μας, μας κληρονομήθηκαν από τους ανθρώπους γύρω μας. Είναι η δική τους αντίληψη για το ποιοι είμαστε εμείς. Είναι οι δικοί τους περιορισμοί. Ο κάθε άνθρωπος που πέρασε από τη ζωή μας ήταν δάσκαλός μας, μας έδειχνε ένα δρόμο και μεις αποφασίζαμε ποιο μονοπάτι θα ακολουθούσαμε.

 

Φανταστείτε ένα παιδί 3 χρονών. Πόση αγάπη νοιώθει, πόσο αληθινό είναι, πόσο φως εκπέμπει, πόση περιέργεια έχει για να ζήσει, να μάθει, πόση χαρά νοιώθει, πόσο ειλικρινής είναι. Αυτό το παιδί είναι η αληθινή σας ύπαρξη. Η αγάπη, το φως, η αλήθεια, η χαρά, η εμπιστοσύνη, η πίστη, η αρμονία, τα ολοκάθαρα μάτια, η όμορφη θετική ενέργεια. Αυτό το κομμάτι είναι το θεϊκό μας κομμάτι, προέρχεται από τον Θεό τον ίδιο, από την ανιδιοτελή αγάπη όπως μας την δίδαξε ο Χριστός. Αυτή είναι η αληθινή μας ύπαρξη.

 

Αυτό που χρειάζεται είναι να αναγνωρίσουμε το γήινο μας κομμάτι σαν μέρος της ύπαρξής μας για το οποίο ναι μεν δεν έχουμε ευθύνη για το πώς δημιουργήθηκε αλλά έχουμε ευθύνη να το αγαπήσουμε, να το αναγνωρίσουμε, να του δώσουμε φως και αλήθεια, αγάπη και αποδοχή, συγχώρεση και να μείνουμε πιστοί σε αυτό που θέλουμε να είμαστε. Σε αυτό που εμείς επιλέγουμε να είμαστε.

Η δυσαρμονία μέσα μας προέρχεται γιατί πολεμούμε αυτό το κομμάτι γιατί βαθιά μέσα μας ξέρουμε ότι δεν είμαστε εμείς. Πολεμούμε τους φόβους μας, πολεμούμε τις ανασφάλειες μας, παλεύουμε με τις ενοχές μας, τις τύψεις μας και δεν αφήνουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να ζήσει όπως θέλει και επιλέγει πραγματικά.

Όταν όμως στραφούμε προς την ανιδιοτελή αγάπη, το θεϊκό μας κομμάτι, και στείλουμε την αγάπη και το φως μας σε αυτό, τότε εκείνο αρχίζει να αλλάζει, να μεταμορφώνεται, να φέρνει την αρμονία μέσα μας και να συνεργάζεται με μας και να κυριαρχεί η γαλήνη μέσα μας γιατί τότε σημαίνει ότι μένουμε πιστοί στην δική μας αλήθεια, στον πραγματικό μας εαυτό. Η αγάπη και το φως θεραπεύουν τα πάντα και φέρνουν στην ζωή μας θετικές αλλαγές και αρμονία.

Μαργαρίτα Ιωάννου, πνευματική και ενεργειακή θεραπεύτρια

by enallaktikidrasi.com