Translate this page

Το Δημοτικό Σχολείο στο Φιλώτι της Νάξου δεν είναι απλά ένας προσεγμένος και περιποιημένος χώρος. Είναι η προσπάθεια κάποιων συνανθρώπων μας να αναβαθμίσουν την παιδεία και την ποιότητα της σχολικής ζωής των παιδιών μας!

Ένα φωτεινό παράδειγμα που οφείλουμε να αναδείξουμε, αλλά και να ακολουθήσουμε όλοι ώστε να εξαπλωθεί στα δημοτικά σχολεία ολόκληρης της χώρας. Γιατί; Οι φωτογραφίες που ακολουθούν καθώς και οι εντυπώσεις των μαθητών, θα σας κάνουν να καταλάβετε το λόγο.

Επιτραπέζια σε κάθε γωνιά

Το προαύλιο του ολοήμερου δημοτικού σχολείου σχολείου Φιλωτίου, φιλοξενεί από ένα επιτραπέζιο σε κάθε γωνιά του: φιδάκι, τεράστιες κορίνες, σκάκι, πυξίδες και πολλά άλλα, προωθούν το ομαδικό παιχνίδι, αλλά και τον σεβασμό των μαθητών στο χώρο που τους φιλοξενεί καθημερινά. 

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Μάλιστα, σύμφωνα με το naxospress.gr «από τον Νοέμβριο του 2018 γίνεται το πρώτο που σπάει κάθε… ταμπού και έχει στο προαύλιο του “Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής”. Κοιτώντας δε από ψηλά το προαύλιο του σχολείου στην καρδιά της Νάξου βλέπεις ένα ολοκληρωμένο παζλ από παιχνίδια που ωθούν παιδιά και μαθητές να απολαμβάνουν κάθε στιγμή της παρουσίας τους στο περίφημο διάλειμμα.»

Εντυπώσεις μαθητών

Μάλιστα, μία μαθήτρια σε ανάρτησή της στα social media και στη σελίδα του σχολείου είχε γράψει: 

«Είναι πολύ διασκεδαστικά και παράλληλα εποικοδομητικά τα ομαδικά παιχνίδια. Το προαύλιό μας προσφέρεται γι’αυτό. Τα ομαδικά παιχνίδια καλλιεργούν το ομαδικό πνεύμα που είναι μια αρετή πολύ σημαντική για τη ζωή.

Μαθαίνουμε πολλά και σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχουμε όπως: συνεργασία και ομαδικότητα, κοινό στόχο, ευγενή άμιλλα, την αξία να σεβόμαστε και να τηρούμε κανόνες αφού το αντίθετο οδηγεί σε ποινή, τη νίκη και την ήττα, κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει τίποτα όμως δεν πετυχαίνουμε χωρίς προσπάθεια…. Δεν μας κάνει καρδιά να σχολάσουμε!!!!!»