Translate this page

Είναι από τις πιο όμορφες και φημισμένες παραλίες της Κέρκυρας, γνωστή σε όλη την Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως, καθώς πρόκειται για την παραλία που την επισκέπτονται τα ζευγάρια που θέλουν να μείνουν για πάντα μαζί ή όσοι ψάχνουν για την αληθινή αγάπη.

 

Η παραλία Canal d’ amour ή «παραλία της αγάπης» βρίσκεται στη βόρεια Κέρκυρα, στο Σιδάρι, στο δυτικό άκρο της βόρειας ακτής της Κέρκυρας, σε απόσταση 32 χιλιομέτρων από την πόλη.

Η ιδιαιτερότητά του είναι τα αυλακωτά, λευκά σμιλευμένα αργιλώδη βράχια, που υψώνονται μέσα στη θάλασσα δημιουργώντας να μοναδικό κανάλι, που ο μύθος θέλει όσα ζευγάρια το κολυμπήσουν να μείνουν για πάντα ερωτευμένα ή όσοι καταφέρουν και κολυμπήσουν μέχρι την τελευταία άκρη του να βρουν τον έρωτα της ζωής τους.

Δεν είναι λίγοι όμως και εκείνοι, κυρίως οι Ευρωπαίοι, που θα προτιμήσουν από το να το διασχίσουν κολυμπώντας, να ρίξουν ένα νόμισμα στο βυθό της θάλασσας ευχόμενοι να γνωρίσουν την πραγματική αγάπη.

«Πρόκειται για έναν μοναδικό σημείο, που όμοιο του υπάρχει ακόμη ένα στην Κρήτη. Οι επισκέπτες που έρχονται στην περιοχή είναι χιλιάδες κάθε χρόνο, ενώ πέρυσι μας επισκέφθηκε και ένας διάσημος ποδοσφαιριστής παγκοσμίου κλάσης», αναφέρει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 34χρονος επιχειρηματίας Σπύρος Αυλωνίτης.

«Το Κανάλ ντ’ αμούρ, έχει φιλοξενήσει άλλωστε πολλά κινηματογραφικά συνεργεία και οι σκηνές του έχουν μεταφερθεί σε όλη την υφήλιο» θα επισημάνει.

Εκτός όμως από τον έρωτα και την αγάπη, το Κανάλ ντ’ αμούρ είναι ευρέως πλέον γνωστό για τις αποτοξινωτικές, ευεργετικές, ίσως και θεραπευτικές του ιδιότητες που αποδίδονται στα μεγάλα αποθέματα αργίλου που έχει η θαλάσσια περιοχή, αλλά και οι μοναδικοί βράχοι από άργιλο, που έχουν διαβρωθεί από τον άνεμο και την αλμύρα και επεκτείνονται μέσα στη θάλασσα, δημιουργώντας μικρούς κολπίσκους και πανέμορφες σπηλιές.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάθονται πάνω στους σμιλεμένους βράχους και με ένα κομμάτι αργίλου αλείφουν το σώμα και τα μαλλιά τους κάνοντας μία μοναδική φυσική αργιλοθεραπεία.

Η περιοχή είναι γνωστή από την αρχαία Ελλάδα. Στο Σιδάρι σε ανασκαφές έχουν εντοπιστεί ίχνη οικισμού της Νεολιθικής Εποχής, ενώ αποκαλύφθηκε οικισμός της μεσολιθικής εποχής, καθώς και κεραμική νεολιθικής περιόδου.

Όπως και να έχει το Κανάλ ντ’ αμούρ, είναι ένας ζωντανός πίνακας ζωγραφικής, απαράμιλλης ομορφιάς και αποτελεί από τη δεκαετία του ’60 από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Κέρκυρας. Κάθε χρόνο τιμάται με τη γαλάζια σημαία, ενώ ενδείκνυται για καταδύσεις και διάφορα θαλάσσια σπορ.