Translate this page

Σε δημόσιο δημοτικό σχολείο της Αττικής χάρη στην αξιέπαινη πρωτοβουλία και συμβολή του διευθυντή έχει γίνει μια εξαιρετική προσπάθεια που αξίζει να διαδοθεί και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση

Ο λόγος για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης που στα διαλείμματα, την ώρα που οι μαθητές προαυλίζονται από τα μεγάφωνα ακούγονται υπέροχες μελωδίες των Χατζιδάκι, Burger Project και Μπετόβεν. Η εν λόγω πρακτική που είναι άκρως διαδεδομένη στα σχολεία του εξωτερικού «ξυπνά» ευχάριστα συναισθήματα στους μαθητές, μειώνει το άγχος που δημιουργείται πολλές φορές μέσα στην τάξη, ελαχιστοποιεί την επιθετικότητα των μαθητών αλλά και τα ατυχήματα που γίνονταν στη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Όπως αναφέρει η κα Chrissa Xakopoulou σε ανάρτησή της στο facebook:

«Επιτρέψτε μου να καυχηθώ, για τον διευθυντή του σχολείου μας.

«Στο σχολείο μας, τα παιδιά αλλά κ όλη γειτονιά, ακούνε μουσική στα διαλείμματα! Χατζιδάκις, Burger Project, Μπετόβεν, κλασσικοί κ μοντέρνοι ήχοι ταξιδεύουν μέσα κ έξω από τις αίθουσες, στις διαδρόμους, στην αυλή, και στους γύρω δρόμους!

Πριν λίγο καιρό, επιμελήθηκε, προσωπικά, την κατασκευή ενός εσωτερικού, επιδαπέδιου σκακιού, μεγάλων διαστάσεων κ, πλέον, προχωράει στη διοργάνωση του πρώτου ενδοσχολικού τουρνουά σκακιού!

Last but not least, ανέλαβε, προσωπικά, κ έφτιαξε μέσα στο σχολείο μας, μια μικρή πινακοθήκη! Όλες οι πόρτες, στις αίθουσες όλων των τάξεων στολίστηκαν με πίνακες Ελλήνων κ ξένων γνωστών ζωγράφων, ενώ δίνεται ταυτόχρονα και “αποστολή” στους εκπαιδευτικούς, να γνωρίσουν στα παιδιά αυτούς τους ζωγράφους κ τα έργα τους, με τρόπο βιωματικό!

Γαΐτης, Πικάσο, Ακριθάκης, Σταθόπουλος, Φασιανός, Ιακωβίδης, Μονέ, Ρενουάρ, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Βαν Γκογκ, Ντα Βίντσι, Μόραλης κ Κλιμτ είναι πλέον σε κάθε τάξη, δίνοντας έναν άλλο καλλιτεχνικό αέρα, στη σχολική ζωή των παιδιών μας!

Ένα όνειρό μας έγινε πραγματικότητα! Οι θεματικές πόρτες είναι γεγονός! Καταφέραμε να «ντύσουμε» τις 14 αίθουσες με ζωγραφικούς πίνακες διάσημων Ελλήνων και ξένων ζωγράφων! Σκοπός μας ήταν να ομορφύνουμε το σχολειό μας, αλλά κυρίως να μυήσουμε τα παιδιά στο χώρο της ζωγραφικής και της τέχνης. Επιλέξαμε σπουδαίους ζωγράφους που εκπροσωπούν ξεχωριστά ρεύματα και εποχές, έτσι ώστε οι μαθητές να μάθουν και να αισθανθούν, να εμπνευστούν και να ταξιδέψουν στο χώρο και το χρόνο, μέσα από χρώματα, καμβάδες και πινέλα…

Αγαπάμε το σχολείο μας κ το φροντίζουμε σαν δεύτερο σπίτι μας!».