Translate this page

Πόσο έχει το δίπλωμα;

Αυτή είναι η ερώτηση που κάνουν οι περισσότεροι μαθητές σε μία σχολή οδηγών! Είναι η ερώτηση που μισούν όλοι οι σωστοί εκπαιδευτές και είναι η αυτή που πρέπει να κάνετε στο τέλος. Έχετε ρωτήσει ποτέ πόσο κάνει κάτι πριν μάθετε τι είναι αυτό και ποια τα χαρακτηριστικά του; 

Πραγματικά υπάρχουν τεράστιες διαφορές από σχολή σε σχολή αλλά και από εκπαιδευτή σε εκπαιδευτή. Παρακάτω δείτε ποιες είναι οι ερωτήσεις που πρέπει να σας ενδιαφέρουν και που πρέπει να κάνετε σε μια σχολή οδηγών. Το πιο βασικό είναι πως πρέπει να παραδεχτείτε ότι δεν ξέρετε να οδηγείτε και πρέπει να μάθετε. Το μόνο που ίσως ξέρετε είναι να ξεκινάτε, να σταθμεύετε, να στρίβετε, να πατάτε το γκάζι και να φρενάρετε. Αυτό δεν σημαίνει ότι ξέρετε να οδηγείτε!

 

Μάθετε την ΑΛΗΘΕΙΑ αλλά και τις ΠΑΓΙΔΕΣ που κρύβουν πολλές σχολές οδηγών πίσω από τις προσφορές…

ΔΕΝ είμαστε σχολή οδηγών ώστε να προσπαθούμε να σας πείσουμε να έρθετε να γραφτείτε στην δική μας!

Θεωρητικά μαθήματα.

Ο νόμος λέει ότι πρέπει να παρακολουθήσετε κάποια θεωρητικά μαθήματα ανάλογα με τον τύπο διπλώματος πριν πιάσετε το τιμόνι. Όλες οι σχολές οδηγών περιλαμβάνουν τα θεωρητικά μαθήματα μέσα στην τιμή του διπλώματος αλλά ποια είναι αυτά και πως γίνονται; Κανείς μαθητής δεν έχει ρωτήσει ΠΟΤΕ με ποιον τρόπο κάνει η σχολή τα θεωρητικά της μαθήματα. Άρα λοιπόν να μια καλή ερώτηση. Ρωτήστε λοιπόν τον εκπαιδευτή σας με ποιον τρόπο κάνει τα θεωρητικά μαθήματα, αν έχει κάποιο πρόγραμμα παρουσίασης, κάθε πότε κάνει θεωρητικά μαθήματα κλπ. Σας προτείνουμε να ρωτήσετε πότε κάνει το επόμενο θεωρητικό μάθημα και ζητήστε να παραβρεθείτε για 10 λεπτά.

Πολλοί εκπαιδευτές σας βάζουν απλά να κάνετε τεστάκια 2 ώρες την μέρα (αυτά του υπουργείου που έχουν εγκαταστήσει στους υπολογιστές τους) και σε κάθε αποτέλεσμα έρχονται από πάνω σας και προσπαθούν να σας εξηγήσουν τις λάθος απαντήσεις σας. Πολλοί δεν κάνουν ούτε αυτό. Κάποιοι δίνουν το βιβλίο με τα σήματα και σας λένε να διαβάσετε και να σημειώσετε τις απορίες σας. Έπειτα σε 2 ωρίτσες σας έχουν ξεπετάξει εξηγώντας τις απορίες σας αλλά όχι ουσιαστικά. Συνήθως σας λένε το κόλπο για να τη θυμάστε για να μη κάνετε λάθος στις εξετάσεις σας. Θα θέλατε λοιπόν να πληρώσετε ένα δίπλωμα 100 ευρώ πιο φθηνά και να νιώσετε ότι σας εκμεταλλεύονται; Να έχετε πληρώσει 25 θεωρητικά μαθήματα και ο δάσκαλος να ασχοληθεί μαζί σας 2-3 ωρίτσες; 

Υπάρχουν και εκπαιδευτές που κάνουν όλα τα θεωρητικά μαθήματα αλλά με πρωτόγονο τρόπο θα έλεγα. Απλά παίρνουν το βιβλίο στην τάξη και αρχίζουν και εξηγούν μία μία τις ερωτήσεις. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον και τα μαθήματα είναι πραγματικά κουραστικά και βαρετά με αποτέλεσμα να μην θέλετε να τα παρακολουθήσετε. Υπάρχουν όμως εκπαιδευτές που έχουν μαζέψει υλικό και φωτογραφίες και κάνουν πραγματικά ενδιαφέρουσα την παρακολούθηση της θεωρίας! Μαθαίνετε πράγματα, καινούρια πράγματα που ούτε το βιβλίο περιέχει. Διαθέτουν σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και τα χρησιμοποιούν, με αποτέλεσμα η ώρα να περνά ευχάριστα και σε λίγα μαθήματα να αποκτήσετε τόση γνώση όση έχει αποκτήσει ένας οδηγός σε 10 χρόνια.

Πρακτικά μαθήματα.

Εδώ είναι και το ζουμί! Αυτά τα μαθήματα προσδιορίζουν κυρίως την τιμή του διπλώματος. Οι περισσότεροι, δυστυχώς, εκπαιδευτές κάνουν όσα μαθήματα χρειάζεται, ώστε να περάσει ο μαθητής τις εξετάσεις και όχι όσα χρειάζεται ώστε να μάθει. Ακόμα και αν κάνει όλα τα μαθήματα υπάρχει μεγάλη διαφορά στο κόστος των μαθημάτων και στην ποιότητα. Πχ : ένα μάθημα μέσα στην πόλη γύρω από 10 τετράγωνα με 4-5 παρκαρίσματα έχει διαφορετικό κόστος από το να κάνετε 45 λεπτά μάθημα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Στην δεύτερη περίπτωση μόνο η βενζίνη κοστίζει 10-20 ευρώ. Υπάρχουν και σχολές που χρησιμοποιούν ακόμα και εκπαιδευτές που δεν έχουν άδεια να εκπαιδεύσουν γιατί το κόστος εκείνων των εκπαιδευτών είναι 3 ευρώ την ώρα. Πρέπει λοιπόν να ρωτήσετε αν θα κάνετε όλα τα μαθήματα καθώς και το πρόγραμμα και τον τύπο των μαθημάτων. Ξέρετε ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτές δεν έχουν αναπτύξει με τους μαθητές τους μεγαλύτερη ταχύτητα από τα 60 χιλ; Απίστευτο;

Όταν λοιπόν ζητάμε μια προσφορά για τα μαθήματα κάνουμε τις εξής ερωτήσεις:

1) Πόσο θα μου κοστίσουν ΟΛΑ τα παράβολα;

(ΠΑΓΙΔΑ : αναφέρονται μόνο τα παράβολα των Γιατρών).

2) Πραγματοποιούνται τα ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ κι αν ναι ΠΟΥ & ΠΩΣ , και τι βοηθήματα μου προσφέρετε;

(ΠΑΓΙΔΑ : Δεν θεωρούνται θεωρητικά μαθήματα τα τεστ υπουργείου στον Η/Υ !!!! )

3) Πόσα Πρακτικά μαθήματα θα πραγματοποιηθούν, ΠΟΥ θα πραγματοποιηθούν και πόσο θα κοστίσουν τα επιπλέον – των υποχρεωτικών – μαθήματα; Διατίθεται πρόσθετος εξοπλισμός για τα μαθήματα και τις εξετάσεις των δίκυκλων (ειδική ένδυση κ.λ.π.);

(ΠΑΓΙΔΑ : το κόστος των επιπλέον μαθημάτων δεν αναφέρεται).

4) Περιλαμβάνεται το κόστος της ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ;

(ΠΑΓΙΔΑ : το κόστος της παράστασης αναφέρεται σαν παράβολο την τελευταία στιγμή).

TIP : Για τις παραπάνω ερωτήσεις, ζητήστε γραπτά τις απαντήσεις για να αποφύγετε τυχόν παρεξηγήσεις, αλλά και για απ’ ευθείας σύγκριση προσφορών !!!

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, 

ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΖΩΗ !!!

Η ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΕΠΑΡΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΑΡΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΣΧΕΣΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΣΟΥ.

ΜΑΘΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ !!!

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΦΘΗΝΗ ΣΧΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΗ;

Η εκπαίδευση του ΚΟΚ είναι απαραίτητη…

Στην ουσία δεν πληρώνετε φθηνά αλλά ακριβά ένα δίπλωμα. Είναι σίγουρο ότι ένα φθηνό δίπλωμα θα σας οδηγήσει σε περιπέτειες και στην καλύτερη περίπτωση τον πρώτο χρόνο θα έχετε προκαλέσει ζημιές μερικών εκατοντάδων ευρώ. Σκεφτείτε πως ένας και μόνο προφυλακτήρας θα σας στοιχήσει 200 ευρώ επειδή δεν μάθατε να κρατάτε σωστές αποστάσεις ασφαλείας. Ο δάσκαλος, σας το είπε, αλλά εσείς το εμπεδώσατε; Σας έδειξε κάποιο βίντεο; Κάνατε δοκιμαστικό φρενάρισμα να δείτε σε πόση απόσταση σταματάει το όχημά σας; Μήπως σας είπε απλά να κρατάτε ασφαλή απόσταση; Πολλές φορές έχει συμβεί μαθητής που έβγαλε το δίπλωμά του να νιώθει ότι δεν ξέρει να οδηγεί και να πηγαίνει σε άλλη σχολή για επιπλέον μαθήματα. Έχει συμβεί επίσης πολλές φορές μαθητής να φύγει από μία οικονομική σχολή και να πάει σε μία άλλη κατά την διάρκεια της διαδικασίας, με αποτέλεσμα να του στοιχίσει το δίπλωμα 40% πιο ακριβά από την αρχική τιμή που έχει το δίπλωμα σε μία ποιοτική σχολή οδηγών.

Οι περισσότερες σχολές οδηγών που συνεργάζονται με το testkok.gr είναι σχολές που ενδιαφέρονται και αγαπούν αυτό που κάνουν, άλλωστε είναι και βασικός όρος συνεργασίας. Με πολλές σχολές οδηγών που παρέχουν χαμηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών έχουμε διακόψει την συνεργασία μας.

Είναι δική σας η ζωή και έχετε κάθε δικαίωμα να την κοστολογήσετε όσο θέλετε! Το θέμα είναι ότι οι επιλογές οι δικές σας μειώνουν και την αξία της ζωής των υπολοίπων!

πηγη:testkok.gr