Translate this page

EnglishFrançaisDeutschΕλληνικάItalianoPortuguêsРусскийEspañol

Η κοινωνική συνοχή θα δοκιμαστεί αφάνταστα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς η πανδημία δεν προκαλεί μόνο θύματα λόγω κορωνοϊού.

Χιλιάδες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ήδη και θα αντιμετωπίσουν σε λίγες ημέρες σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης από την στιγμή που η πολιτεία επέβαλε -και σωστά- τη διακοπή λειτουργίας μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων.

Οι εργαζόμενοι σε αυτές στερούνται ήδη ή θα στερηθούν σύντομα τα προς το ζην. Οι λογαριασμοί κοινής ωφελείας τρέχουν, τα ενοίκια τρέχουν ,οι ανάγκες διαβίωσης και τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης συσσωρεύονται.

Οι περισσότεροι εκ των εργαζομένων αυτών ή και των μικροϊδιοκτητών που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους πρέπει να διασφαλίσουν την ικανοποίηση των άμεσων και αυτονόητων αναγκών τους εδώ και τώρα, αλλιώς θα μιλάμε για ανθρωπιστική καταστροφή.

Τα πράγματα θα επιδεινωθούν από την στιγμή που η πολιτεία υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων να επιβάλει  γενική απαγόρευση κυκλοφορίας. Το ακραίο αυτό μέτρο δεν θα αργήσει δυστυχώς να επιβληθεί. Η εκθετική πορεία της ασθένειας θα αναγκάσει την κυβέρνηση να καταφύγει σε αυτό το έσχατο, αλλά αποτελεσματικό μεσοπρόθεσμα μέτρο.

Η κατάσταση ως έχει θα κρατήσει τουλάχιστον ένα δίμηνο σε πλήρη ένταση και πολλούς μήνες σε μικρότερη ένταση. Άρα η κυβέρνηση και οι θεσμοί οφείλουν να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα τις επιπτώσεις

Τι συμβαίνει στη γειτονική Ιταλία; Το κλείσιμο καταστημάτων αλλά και η διακοπή οικονομικών δραστηριοτήτων σε διάφορους τομείς προκάλεσαν κύμα ανασφάλειας και προβλήματα καθημερινής τροφοδοσίας ενός τμήματος του πληθυσμού που βρέθηκε σε καθεστώς αναγκαστικής ανεργίας ή παύσης πληρωμών από τις επιχειρήσεις όπου εργάζονταν.

Οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ιταλίας αμέσως οργάνωσαν την καθημερινή σίτιση αυτών των πολιτών. Οι θεσμοί ανέσχεσαν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα την υποχρέωση αποπληρωμής των υποχρεώσεων σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (φως, νερό, τηλέφωνο).

Οι τράπεζες αναστέλλουν για το ίδιο χρονικό διάστημα τις υποχρεώσεις αποπληρωμής υποχρεώσεων. Η Κοινωνική Πρόνοια ανέλαβε να εξυπηρετεί τις ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών που βρίσκονται σε αναγκαστική αργία.

Είναι προφανές πως η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο για όσο χρειαστεί. Η πανδημία αντιμετωπίζεται από τον συνδυασμό συλλογικής και ατομικής ευθύνης. Η στήριξη των ευάλωτων  κατηγοριών πολιτών σε αναγκαστική αργία είναι πολιτικό και κοινωνικό καθήκον.

Τι προβλέπουν τα Νομοθετικά Διατάγματα και οι εγκύκλιοι

 «Στον αέρα» βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο με κρατική εντολή, λόγω των εξελίξεων με τον κορωνοϊό.

Οι εργαζόμενοι αυτοί έμειναν ξαφνικά χωρίς δουλειά και μεροκάματο και χιλιάδες από αυτούς αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας, αφού η προσωπική τους αποταμίευση δεν φθάνει ούτε για λίγες ημέρες.

Θεωρητικά έχουν στη διάθεσή τους μόνο τα 13 πρώτα μεροκάματα του Μαρτίου, αφού η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ισχύει από την Παρασκευή 13 Μαρτίου.

Άρα ο εργοδότης θα πρέπει να εξοφλήσει το διάστημα αυτό, τουλάχιστον από νομικής πλευράς, αφού η ηθική υποχρέωση δεν ακυρώνεται από οποιαδήποτε διάταξη.

Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται αποκλεισμένοι στα σπίτια τους χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τροφή αρχικά και φάρμακα σε δεύτερο επίπεδο εάν τα χρειαστούν.

Ο νόμος είναι σαφής και οι εργατολόγοι έχουν δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.

Στην περίπτωση που το λουκέτο ήταν επιλογή του εργοδότη, αυτός υποχρεούται να καταβάλει κανονικά τη μισθοδοσία.

Στην περίπτωση όμως που πρόκειται για κρατική εντολή, δεν προκύπτει τέτοια υποχρέωση.

Τι αναφέρεται ρητά στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Στην ΠΝΠ γίνεται αναφορά στη λεγόμενη και «αποζημίωση ειδικού σκοπού» χωρίς να προσδιορίζεται το ύψος της και οι λεπτομέρειες, καθώς αυτό θα εξειδικευτεί με υπουργική απόφαση, η οποία ακόμη… αγνοείται, εκτινάσσοντας την ανασφάλεια χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους. Επίσης σε επίπεδο πληροφοριών γίνεται λόγος για «ασφαλιστική κάλυψη, έκτακτα επιδόματα και επιταγές κατάρτισης».

Από τον μηχανισμό στήριξης με ρητή διάταξη εξαιρούνται:

– όσοι εργάζονται εξ αποστάσεως

– όσοι διατελούν σε πάσης φύσεως νόμιμη άδεια

– όσοι εργάζονται ως προσωπικό ασφαλείας και

– οι εργαζόμενοι, των οποίων η σχέση εξαρτημένης εργασίας δεν αναστέλλεται λόγω της απαγόρευσης λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Για να λάβουν οι εργαζόμενοι την οικονομική στήριξη, θα πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδικασία.

Όπως αναφέρεται, οι εργαζόμενοι, οι οποίοι εργάζονται με σχέση εξαρτημένης εργασίας σε επιχειρήσεις-εργοδότες που κλείνουν με κρατική εντολή υποβάλλουν ατομικά υπεύθυνη δήλωση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, που τηρείται για τον σκοπό αυτό στο Υπουργείο Εργασίας (ΕΡΓΑΝΗ), η οποία όμως δεν έχει ανοίξει ακόμη.

Προφανώς η ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα θα πρέπει να ξεκινήσει να λειτουργεί τα επόμενα 24ωρα.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία, τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), καθώς και τα στοιχεία της επιχείρησης στην οποία εργάζονται, προκειμένου να συμπεριληφθούν στον ειδικό μηχανισμό στήριξης.

Από την πλευρά τους οι επιχειρήσεις-εργοδότες στους οποίους επιβάλλεται ή έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας θα πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας.

Με αυτή την υπεύθυνη δήλωση οι εργοδότες θα δηλώνουν ότι η επιχείρησή τους τελεί υπό το καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας. Τα στοιχεία των εργαζομένων των επιχειρήσεων αυτών αντλούνται αυτόματα από το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

Για τη στήριξη των μισθωτών εξετάζεται, λοιπόν, η παροχή κρατικού βοηθήματος ύψους έως 500 ευρώ μηνιαίως.

Η σχετική απόφαση δεν έχει όμως ακόμη ληφθεί, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να βρίσκονται αντιμέτωποι με μία θεαματική μείωση του εισοδήματός τους τη στιγμή ακριβώς που έχουν αυτά τα χρήματα περισσότερο ανάγκη.

Όχι μόνο δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση από την κυβέρνηση, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει βρεθεί το πιο αποδοτικό και αξιόπιστο σύστημα, με το οποίο ο κάθε δικαιούχος θα πάρει τα χρήματα αυτά.

Η αρχική πρόταση ήταν να δοθούν μέσα από τον ΟΑΕΔ. Ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να καταγραφούν όσοι πρέπει να στηριχθούν από το κράτος για όσο διάστημα χρειαστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ακολούθησε άλλη σκέψη, τα αναλογούντα κονδύλια να πιστωθούν στις επιχειρήσεις και από εκεί να πιστωθούν στους ήδη υπάρχοντες λογαριασμούς των εργαζομένων.

Ποιοι δικαιούνται μέχρι στιγμής το ειδικό επίδομα στήριξης

Δικαιούχοι της ειδικής αυτής αποζημίωσης, που έρχεται να στηρίξει όσους εργαζόμενους μένουν χωρίς μισθό λόγω του αναγκαστικού λουκέτου, είναι μέχρι στιγμής περίπου 350.000 μισθωτοί. Πρόκειται για εργαζόμενους:

–    στην εστίαση: ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, καφε-μπαρ κ.ά.

 –   σε γυμναστήρια

–    σε κομμωτήρια

–    σε θέατρα-κινηματογράφους

–   σε εμπορικά κέντρα-πολυκαταστήματα

–    σε κέντρα διασκέδασης-χώρους εστίασης-καφέ-μπαρ

–    σε καζίνο, πρακτορεία τυχερών παιγνίων

–    σε αθλητικές εγκαταστάσεις και ομίλους

–    θεματικά πάρκα-λούνα παρκ κ.λπ.

–    σε κέντρα αισθητικής-μασάζ κ.ά.

–     εμπορικά καταστήματα.

Κανείς δεν θα βγει αλώβητος από αυτόν τον πόλεμο. Το κοινωνικό κόστος θα το επωμιστούμε όλοι. Μικροί μεγάλοι, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, επιστήμονες και τεχνίτες.

Η κοινωνία δεν θα είναι η ίδια μετά το τέλος της πανδημίας.

Όπως δεν ήταν η ίδια μετά από κάθε πανδημία σε αυτόν τον πλανήτη.

Θα θυμόμαστε όμως όλοι μία μικρή, αλλά σημαντική λεπτομέρεια. Πώς ο καθένας από εμάς στάθηκε αλληλέγγυος απέναντι στους συμπολίτες του.

Αυτό δεν ισχύει μόνον για τους πολίτες. Ισχύει και για τους κυβερνήτες, τους θεσμούς, τους ταγούς αυτής της πολιτείας. Η ιστορία δεν ξεχνά. Ούτε εκείνοι που τη γράφουν.

πηγη:zougla.gr

Πριν φύγετε…

Αν δεν μπορείς να νικήσεις, τουλάχιστον προσπάθησε να μην χάσεις

Αν δεν μπορείς να νικήσεις, τουλάχιστον προσπάθησε να μην χάσεις

Στις 25 Απριλίου του 1947, είδε το φως της ημέρας, στο Άμστερνταμ, ένας άνθρωπος, ο οποίος θα έγραφε αργότερα τη...
Read More
Κορωνοϊός – Daily Telegraph: Παράδειγμα προς μίμηση οι Έλληνες – Δίνουν μαθήματα φιλότιμου

Κορωνοϊός – Daily Telegraph: Παράδειγμα προς μίμηση οι Έλληνες – Δίνουν μαθήματα φιλότιμου

Δημοσίευμα της Daily Telegraph επαινεί τους Έλληνες για τη στάση που έχουν επιδείξει απέναντι στα μέτρα για την καταπολέμηση της...
Read More
Η λύση στους παρτάκηδες: 1 αντισηπτικό 5,50 ευρώ, 2 αντισηπτικά 134 ευρώ

Η λύση στους παρτάκηδες: 1 αντισηπτικό 5,50 ευρώ, 2 αντισηπτικά 134 ευρώ

Ο καταπληκτικός τρόπος που βρήκε ένα σούπερ μάρκετ για να βάλει τέλος σε όσους αγοράζουν μονομιάς δεκάδες αντισηπτικά.   Ο...
Read More
Πώς ο Καποδίστριας έκλεισε τις εκκλησίες και νίκησε την επιδημία

Πώς ο Καποδίστριας έκλεισε τις εκκλησίες και νίκησε την επιδημία

Απέναντι σε μια επιδημία πανώλης, στην αρχή μάλιστα της διακυβέρνησής του, ο Κυβερνήτης θεωρούσε ότι τα πρώτα δύο μέτρα που...
Read More
Η εκπληκτική τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων

Η εκπληκτική τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων

Δεν είναι μόνο ο Ελληνικός Πολιτισμός που έδωσε τα Φώτα του σ’ όλο τον κόσμο αλλά και η Αρχαία Ελληνική...
Read More
Το τεστ που αποδεικνύει πως βλέπουμε ό,τι μας ενδιαφέρει

Το τεστ που αποδεικνύει πως βλέπουμε ό,τι μας ενδιαφέρει

21 αλλαγές μπροστά στα μάτια σας, που μάλλον δεν θα τις παρατηρήσετε.... Το παρακάτω βίντεο αποδεικνύει ότι ακόμα και η...
Read More
Μήπως η πανδημία ήρθε για να υπενθυμίσει τις αξίες της ζωής

Μήπως η πανδημία ήρθε για να υπενθυμίσει τις αξίες της ζωής

Ξαφνικά οι δρόμοι νέκρωσαν, οι πόλεις σιώπησαν, τα σπίτια έγιναν φυλακές. Ξαφνικά όλα αυτά που θεωρούσαμε πως είναι σπουδαία, πως...
Read More
Αρχαίο ναυάγιο στο Νείλο επιβεβαιώνει τις αναφορές του Ηροδότου

Αρχαίο ναυάγιο στο Νείλο επιβεβαιώνει τις αναφορές του Ηροδότου

Για πρώτη φορά στην ιστορία, εμφανίστηκαν ντοκουμέντα της καταγραφής του Ηροδότου από τον πέμπτο αιώνα π.Χ., σχετικά με τα ιδιαίτερα...
Read More
Μάνη: η πηγή του γνήσιου Rosso antico και Nero antico παγκοσμίως;

Μάνη: η πηγή του γνήσιου Rosso antico και Nero antico παγκοσμίως;

Η χρήση του καταγράφεται διαχρονικά από την ύστερη εποχή του χαλκού (πριν το 1700 πX) Καταρχήν ουδέποτε αμφισβητήθηκε η μοναδικότητα...
Read More
Η γαλλική «Le Figaro» αποθεώνει τον Τσιόδρα… «Χάρη σ’ αυτόν, οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο»

Η γαλλική «Le Figaro» αποθεώνει τον Τσιόδρα… «Χάρη σ’ αυτόν, οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο»

«Η επιστημονική κοινότητα καθώς και η κοινή γνώμη επιβεβαιώνουν ότι θα σημαδέψει ανεξίτηλα την ιστορία της χώρας» γράφει η γαλλική...
Read More
Η άλλη πλευρά της πανδημίας: Άνθρωποι πεθαίνουν… αλλά ο πλανήτης αναρρώνει

Η άλλη πλευρά της πανδημίας: Άνθρωποι πεθαίνουν… αλλά ο πλανήτης αναρρώνει

Ο κορωνοϊός επελαύνει οδηγώντας σε παράλυση τη ρυπογόνο ανθρώπινη δραστηριότητα… και η φύση βρίσκει παράλληλα την ευκαιρία να ανασάνει Τα...
Read More
Ιωάννινα: Λίγο πριν την άφιξη των πελαργών, επιχείρηση καθαριότητας στη φωλιά τους

Ιωάννινα: Λίγο πριν την άφιξη των πελαργών, επιχείρηση καθαριότητας στη φωλιά τους

Είμαστε στον  πρώτο μήνα της Άνοιξης  και οι φτερωτοί φίλοι της πόλης αναμένονται τις επόμενες μέρες στο "σπιτικό" τους ,στο...
Read More
Οι επόμενοι δύο μήνες είναι τόσο κρίσιμοι που θα τους θυμόμαστε για πάντα

Οι επόμενοι δύο μήνες είναι τόσο κρίσιμοι που θα τους θυμόμαστε για πάντα

«Οι επόμενοι δύο μήνες είναι κρίσιμοι. Τόσο κρίσιμοι, που θα τους θυμόμαστε για πάντα. Πρέπει να είμαστε βραχυπρόθεσμα απαισιόδοξοι, αλλά...
Read More
Βαθύπλουτες οικογένειες έκλεισαν θέση στο καταφύγιο των δισεκατομμυριούχων

Βαθύπλουτες οικογένειες έκλεισαν θέση στο καταφύγιο των δισεκατομμυριούχων

Η σημερινή Κιβωτός του Νώε είναι ένα υπερπολυτελές καταφύγιο στη Γερμανία αποκλειστικά για την ελίτ του πλανήτη. Ούτε ζώα χωρούν...
Read More
Κίνδυνος υπερφόρτωσης των δικτύων του ίντερνετ στην Ελλάδα

Κίνδυνος υπερφόρτωσης των δικτύων του ίντερνετ στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ίντερνετ αντιμετωπίζεται ο κίνδυνος υπερφόρτωσης των δικτύων καθώς Εκατομμύρια άνθρωποι μένουν στο σπίτι. Τι...
Read More
Και τώρα που έκλεισαν όλα, πώς θα ζήσουμε;

Και τώρα που έκλεισαν όλα, πώς θα ζήσουμε;

Η κοινωνική συνοχή θα δοκιμαστεί αφάνταστα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς η πανδημία δεν προκαλεί μόνο θύματα λόγω κορωνοϊού. Χιλιάδες...
Read More
Το άγνωστο χιονοδρομικό στην Πάρνηθα

Το άγνωστο χιονοδρομικό στην Πάρνηθα

Η πίστα είχε μήκος 1500 μέτρα και εκεί έγιναν οι πρώτοι αγώνες το 1932. Ποιος έφερε τα πρώτα πέδιλα σκι......
Read More
Πώς μια σειρά του 1989 προέβλεψε τη δημιουργία του Facebook

Πώς μια σειρά του 1989 προέβλεψε τη δημιουργία του Facebook

Μπορεί ένα τηλεοπτικό προϊόν της δεκαετίας του '80 να αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία του Facebook; Η αμερικανική σειρά...
Read More
Έκτακτα μέτρα: Τι έκλεισε και τι θα λειτουργεί ελεύθερα

Έκτακτα μέτρα: Τι έκλεισε και τι θα λειτουργεί ελεύθερα

Σε φάση καραντίνας μπήκε από χθες η Ελλάδα στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει την επέλαση του κορωνοϊού. Έτσι οι αρμόδιοι έκριναν σκόπιμο...
Read More
Η Ιταλία εξέδωσε οδηγίες για τον κορωνοϊό στα Γραικάνικα. Δείτε πόσο εύκολα διαβάζεται η ελληνοϊταλική διάλεκτος

Η Ιταλία εξέδωσε οδηγίες για τον κορωνοϊό στα Γραικάνικα. Δείτε πόσο εύκολα διαβάζεται η ελληνοϊταλική διάλεκτος

Η Ιταλία εξέδωσε οδηγίες για τον κορωνοϊό και στα Γραικάνικα. Αν και η γραφή είναι λατινική, είναι εντυπωσιακό το πόσο...
Read More
Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην επιδημία και την πανδημία

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην επιδημία και την πανδημία

Τι είναι η έξαρση του κορονοϊού – επιδημία ή πανδημία; Μέχρι πολύ πρόσφατα, εξαρτιόταν από ποιον θα ρωτούσαμε. Όλοι φαινόταν...
Read More
Η Κίνα έχει «σκοτώσει» τον μισό πλανήτη: Οι πανδημίες που άφησαν πίσω τους εκατομμύρια νεκρούς

Η Κίνα έχει «σκοτώσει» τον μισό πλανήτη: Οι πανδημίες που άφησαν πίσω τους εκατομμύρια νεκρούς

Ολες οι πανδημίες γρίπης του 20ου αιώνα έχουν ξεκινήσει την σαρωτική πορεία τους στον κόσμο από την Κίνα! Μόνο η...
Read More
Μπορεί ο ζεστός καιρός να τερματίζει την πανδημία;

Μπορεί ο ζεστός καιρός να τερματίζει την πανδημία;

Καθώς ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό συνεχίζει να αυξάνεται, ορισμένοι πιστεύουν ότι ο ανοιξιάτικος καιρός στο βόρειο ημισφαίριο...
Read More
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας προς το Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας προς το Τόκιο

Το ταξίδι της προς το Τόκιο ξεκίνησε η Ολυμπιακή φλόγα, μετά την τελετή αφής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αρχαίο στάδιο...
Read More
Βάλια Κάλντα: Άγρια ομορφιά στο σπίτι της καφέ αρκούδας

Βάλια Κάλντα: Άγρια ομορφιά στο σπίτι της καφέ αρκούδας

Ο Εθνικός Δρυμός της Πίνδου ή αλλιώς η Βάλια Κάλντα («ζεστή κοιλάδα» στα Βλάχικα) είναι μια από τις πιο σημαντικές...
Read More
Μάριος Γιαννάκου: Από υπέρβαρος καπνιστής… δρομέας στην άγρια ζούγκλα

Μάριος Γιαννάκου: Από υπέρβαρος καπνιστής… δρομέας στην άγρια ζούγκλα

Από υπέρβαρος και καπνιστής, ο 27χρονος Δραμινός Μάριος Γιαννάκου έχει τρέξει σε Αρκτική, έρημο και τώρα ετοιμάζεται για τον υπερμαραθώνιο...
Read More
Οι αντλίες σπόρων προς αναδάσωση του πλανήτη

Οι αντλίες σπόρων προς αναδάσωση του πλανήτη

Αυτές είναι οι μόνες βόμβες που πρέπει να υπάρχουν στον κόσμο.  Η ιδέα να ρίξουμε τους σπόρους σε κάψουλες από...
Read More
Γεώργιος Παπανικολάου: Ο Έλληνας γιατρός που έσωσε χιλιάδες γυναίκες και δεν πήρε Νόμπελ

Γεώργιος Παπανικολάου: Ο Έλληνας γιατρός που έσωσε χιλιάδες γυναίκες και δεν πήρε Νόμπελ

Ο άνθρωπος που με τη μέθοδο που ανακάλυψε έσωσε και εξακολουθεί να σώζει εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο. Ο Γεώργιος Παπανικολάου...
Read More
Το καλύτερο δυναμικό: 467.765 Έλληνες έφυγαν τα χρόνια της κρίσης

Το καλύτερο δυναμικό: 467.765 Έλληνες έφυγαν τα χρόνια της κρίσης

Σε 467.765 ανέρχονται οι Ελληνες που έφυγαν από τη χώρα μας τα χρόνια της κρίσης (2008-2017) προς αναζήτηση καλύτερων συνθηκών...
Read More
Η εντυπωσιακή φωτογραφία από την Κύπρο που διακρίθηκε παγκοσμίως. Τα αλογάκια της Παναγίας

Η εντυπωσιακή φωτογραφία από την Κύπρο που διακρίθηκε παγκοσμίως. Τα αλογάκια της Παναγίας

Μία ακόμα βράβευση για τη διάσημη πλέον φωτογραφία από την Κύπρο που απεικονίζει δύο αλογάκια της Παναγίας σε μία ιδιαίτερη...
Read More