Translate this page

Έχει συνδέσει το όνομά του με την Σουόνσι, την ομάδα με την οποία πέρασε σχεδόν όλη την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Με τους «κύκνους» μετρά συνολικά 520 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες και 17 τέρματα, ενώ συνέβαλε τα μέγιστα στην πορεία της Ουαλικής ομάδας προς την κατάκτηση του Λιγκ Καπ το 2013 (5-0 τη Μπράντφορντ).

Παράλληλα, οδήγησε την Σουόνσι στην ευρωπαϊκή της περιπέτεια στο Europa League τη σεζόν 2013-14, ενώ δύο φορές ψηφίστηκε ως παίκτης της χρονιάς από τους φίλους της ομάδας.

Στα τέλη της φετινής σεζόν αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του και να ασχοληθεί με κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχε συνηθίσει να κάνει εδώ και δύο δεκαετίες.

Το μέλλον του Λέον Μπρίτον, του 35χρονου Άγγλου μέσου, είναι πια στον οικοδομικό τομέα καθώς εδώ και λίγο διάστημα εργάζεται ως οικοδόμος σε μια εταιρεία που κατασκευάζει διαμερίσματα στο Λονδίνο.

«Διασκεδάζω την πρώτη μου μέρα στο εργοτάξιο. Εξαιρετική παρέα και αρκετό χαζολόγημα. Ανυπομονώ να έρθω ξανά αύριο», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter παραθέτοντας μια φωτογραφία η οποία τον δείχνει να χειρίζεται έναν φορτωτή φορώντας κράνος και μπουφάν εργασίας.