Translate this page

Μία και μόνο φωτογραφία είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς ότι το Σαρακήνικο στη Μήλο δεν είναι μία ακόμη παραλία της Ελλάδας. Αντιθέτως, είναι μοναδική στο είδος της και μάλιστα ένα από τα πιο διάσημα φυσικά αξιοθέατα του νησιού της Αφροδίτης.

Σαρακήνικο: Το σεληνιακό τοπίο της Μήλου

Στο άκουσμα της λέξης Μήλος, λοιπόν, η πρώτη εικόνα που έρχεται στο νου του καθενός, αδιαμφισβήτητα, είναι η μοναδικής φυσικής ομορφιάς παραλία Σαρακήνικο, η οποία στην ουσία αποτελεί και συνώνυμο για το όμορφο νησί των Κυκλάδων. Η περιοχή λέγεται ότι οφείλει την ονομασία της στους Σαρακήνους πειρατές που την χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο, με τη θέα από εδώ να φτάνει μέχρι την Κίμωλο και τη Σίφνο. Η διάσημη παραλία, εικόνες τις οποίες ταξιδεύουν πέρα από τα ελληνικά σύνορα, βρίσκεται το βόρειο τμήμα του νησιού, σε απόσταση 10′ με το αυτοκίνητο από τον Αδάμαντα, το λιμάνι της Μήλου.

Φτάνοντας κανείς στο Σαρακήνικο τα ηφαιστειογενή βράχια λευκού χρώματος και οι ιδιόμορφοι σχηματισμοί τους προκαλούν δέος, τα οποία συνδυαστικά με το μπλε χρώμα του Αιγαίου δημιουργούν τον απόλυτο χρωματικό καμβά του ελληνικού καλοκαιριού. Οι λευκοί βράχοι στην παραλία σμιλεύτηκαν από τον αέρα και την αλμύρα της θάλασσας με το πέρασμα των χρόνων, με την επαναλαμβανόμενη εναπόθεση στρώσεων υλικού.

Στα, επίσης, χαρακτηριστικά της σημεία και οι διάφορες σπηλιές που δημιουργούνται από την διείσδυση των βράχων μέσα στα νερά του Αιγαίου. Οι λάτρεις της αμμουδιάς σε αυτό το απόκοσμο σκηνικό θα βρουν μία μικροσκοπική ακτή με αμμουδιά, ενώ στην πλειοψηφία του το μέρος «κατακλύζεται» από τα πανέμορφα βράχια, μέσα στα οποία έχουν βρεθεί ακόμη και απολιθώματα.

Για εκείνους που η παρατήρηση του βυθού αποτελεί συνώνυμο των καλοκαιρινών διακοπών τους, το Σαρακήνικο αποτελεί ιδανικό σημείο και αξίζει να έχετε μαζί σας εξοπλισμό για να τον εξερευνήσετε. Εκτός από το κολύμπι, μοναδική εμπειρία αποτελούν και τα βράδια στο Σαρακήνικο, και ιδίως εκείνα με πανσέληνο, με το φως το φεγγαριού να αντανακλάται στο ολόλευκο βραχώδες τοπίο, δημιουργώντας εικόνες συγκλονιστικές.

πηγη:newsbeast