Translate this page

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μέσω του Facebook. Είναι μια εφαρμογή με την οποία μπορείτε να ασχολείστε την περισσότερη ώρα στο κινητό σας, είτε για να μάθετε τα τελευταία νέα είτε για να επικοινωνείτε με τους φίλους σας.

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές και τα καλύτερα κόλπα που μπορεί να μην ξέρετε.

Σας παρουσιάζουμε το 3ο από τα 3 άρθρα με τα καλύτερα tips του facebook…

Ήρθε η ώρα να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Facebook σαν επαγγελματίας.

21. Μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποίηση κάθε φορά που ένα συγκεκριμένο άτομο ανεβάζει κάτι

Εάν θέλετε να ενημερώνεστε συνεχώς για αυτά που ανεβάζει κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, μπορείτε να λαμβάνετε σχετική ειδοποίηση. Κάντε απλώς κλικ στους Φίλους στο προφίλ τους στο desktop και πατήστε Να Λαμβάνω Ειδοποιήσεις. 

22. Αναζητήστε δημοσιεύσεις και φωτογραφίες που έκανε like ή σχολίασε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.

 

Εδώ μπαίνουμε σε άλλο επίπεδο παρακολούθησης: μπορείτε να αναζητήσετε τις δημοσιεύσεις που έκανε like ή σχολίασε κάποιος από τους φίλους σας.

23. Αναζητήστε συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά και θέματα κι όχι μόνο προφίλ και σελίδες.

Το Facebook σας δίνει τη δυνατότητα να αναζητήσετε πολλά περισσότερα από τα προφίλ των άλλων. Οτιδήποτε ανεβαίνει δημόσια μπορείτε να το αναζητήσετε, το οποίο σημαίνει ότι εάν ψάξετε για κάτι όπως “James Bond” ή “iPhone 6s,” θα δείτε σχετικές δημοσιεύσεις από φίλους και από άλλες σελίδες. 

24. Πείτε στους άλλους πώς να προφέρουν σωστά το ονομά σας.

Βαρεθήκατε να προφέρουν οι άλλοι το όνομά σας λάθος; Μπορείτε να τους το μάθετε μέσα από το Facebook. 

Καθώς επεξεργάζεστε το προφίλ σας στο desktop, πηγαίντε στο Λεπτομέρειες για Εσάς και ξεκινήστε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα παρατσούκλι ή το πατρικό σας και να φαίνονται στο προφίλ σας. 

25. Unfollow άτομα τα οποία δεν θέλετε να εμφανίζονται στις Ενημερώσεις σας και δεν θέλετε να τους διαγράψετε από φίλους.

Εάν δεν θέλετε να βλέπετε πλέον τι ανεβάζει κάποιος αλλά δεν έχετε και το κουράγιο να τον διαγράψετε από φίλο, μπορείτε να τον κάνετε unfollow και να μην βλέπετε τι ανεβάζει.

Από το προφίλ κάποιου στην εφαρμογή για κινητό, πατήστε Ακολουθώ κάτω από την φωτογραφία του προφίλ και μετά Δεν Ακολουθω και δεν θα λαμβάνετε πλέον αυτά που ανεβάζει. Στο desktop κάντε κλικ στο βελάκι στα δεξιά κάποιας δημοσίευσης και θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα.

26. Πείτε στο Facebook τι δεν θέλετε να βλέπετε στις Ενημερώσεις σας για να βελτιώσετε αυτά που σας προτείνει.

Οι Ενημερώσεις σας δεν είναι μια χρονολογική λίστα των δραστηριοτήτων. Είναι ένα μίγμα από δημοσιεύσεις τις οποίες θεωρεί το Facebook ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν βάσει του τρόπου που αλληλεπιδράτε στο μέσο.

Εάν δείτε μια δημοσίευση που δεν σας αρέσει, πατήστε στο δεξί βελάκι και επιλέξτε Δεν μου Αρέσει αυτή η Δημοσίευση για να “καταλάβει” το Facebook και να μην σας στέλνει τέτοιου είδους περιεχόμενο.

27. Δημιουργήστε λίστες για να διαχωρίσετε τα άτομα με τα οποία είστε φίλος, όπως οι φίλοι από το σχολείο από τους συναδέλφους

Το να φτιάξετε ομάδες από τη λίστα των φίλων σας μπορεί να είναι χρήσιμο για να επιλέγετε τι θα εμφανίζεται στη σελίδα των άλλων. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να δουν όλοι από την πόλη από την οποία κατάγεστε τι ανεβάζετε ή μόνο οι φίλοι σας από το Πανεπιστήμιο.

Σας βοηθά να δημιουργήσετε ομάδες φίλων με κοινά ενδιαφέροντα, είτε είναι από την ίδια πόλη με εσάς, είτε είναι από το σχολείο, κλπ. Στο desktop μπορείτε να δείτε όλες τις λίστες των φίλων σας  από αυτή τη σελίδα και να προσθέσετε άτομα. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείτε μεμονωμένες Ενημερώσεις μέσα στο Facebook για να διαβάζετε.

28. Φτιάξτε ένα σύντομο βιογραφικό.

Το Facebook σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα σύντομο βιογραφικό πέρα από τις υπόλοιπες πληροφορίες του προφίλ σας, όπως η πόλη, η εργασία και η σχέση. 

Μπορείτε να το επεξεργάζεστε οποιαδήποτε στιγμή από το προφίλ σας στο desktop και στο κινητό.

Επαγγελματικό tip: φτιάξτε το βιογραφικό σας αποκλειστικά μέσα από το emojis.

29. Ξεγραφτείτε από τις ενημερώσεις για δημοσιεύσεις τις οποίες σχολιάσατε.

Σχολιάσαμε κάποια δημοσίευση και στη συνέχεια το μετανιώσαμε καθώς άρχισαν να μας κατακλύζουν ενημερώσεις από άλλα άτομα που επίσης σχολίασαν την ίδια κοινοποίηση. 

Μπορεί να μην γνωρίζετε ότι μπορείτε να ξεγραφτείτε από οποιαδήπτε δραστηριότητα σε οποιοδήποτε σχόλιο, το οποίο μπορεί να σας φανεί σωτήριο την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να σχολιάσετε την πολιτική άποψη κάποιου φίλου σας. 

Όταν λαμβάνετε μια ενημέρωση για κάποιο σχόλιο ή like σε κοινοποίηση στο desktop κάντε κλικ στο “X” που βρίσκεται στα δεξιά της ειδοποίησης και μετά Κλείσιμο.

Το αντίθετο ισχύει επίσης. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ενημερώσεις για τη δραστηριότητα σε οποιοδήποτε σχόλιο ή κοινοποίηση από το δεξί βελάκι. 

30. Επεξεργαστείτε μια κοινοποίηση ή ένα σχόλιο.

Ευτυχώς τα σχόλια και οι κοινοποιήσεις σας στο Facebook μπορούν να αλλάξουν. Μπορείτε να τα σβήσετε ανά πάσα στιγμή αλλά και να τα επεξεργαστείτε. 

Πατήστε το βελάκι στα δεξιά κάποιας κοινοποίησης σας στο desktop και μετά Επεξεργασία Κοινοποίησης. Καθώς κοιτάτε κάποιο από τα σχόλιά σας, πατήστε το μολυβάκι στα δεξιά για να το επεξεργαστείτε ή να το σβήσετε. 

Για να επεξεργαστείτε ή να σβήσετε κάποιο σχόλιο στην εφαρμογή για κινητό, πατήστε και κρατήστε πατημένο το σχόλιο. 

31. Πάρτε μια φωτογραφία από την εφαρμογή για κινητό και βάλτε της φίλτρο πριν την κοινοποιήσετε.

Ενώ ανεβάζετε φωτογραφίες στην εφαρμογή για κινητό, πάρτε τη φωτογραφία και εφαρμόστε τα φίλτρα που μοιάζουν με εκείνα του Instagram. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κείμενο ή αυτοκόλλητα στη φωτογραφία, ακριβώς όπως δουλεύει το Snapchat.

32. Δημιουργήστε ένα κοινό άλμπουμ φωτογραφιών με τους φίλους σας.

 

Εάν θέλετε να μπορούν κι άλλοι να προσθέτουν φωτογραφίες σε κάποιο από τα άλμπουμ φωτογραφιών σας, πατήστε Επεξεργασία πάνω δεξιά για την εφαρμογή για κινητό ενώ βλέπετε το άλμπουμ. Στη συνέχεια επιλέξτε Επιτρέψτε Συμμετοχές

Στο desktop, κάντε κλικ στο ίδιο κουμπί και προσθέστε τα άτομα που θέλετε να συμμετέχουν.

33. Αποχαιρετάτε το Facebook; Κατεβάστε όλα τα στοιχεία σας.