Translate this page

Υπάρχει ενέργεια από τον ήλιο, τον αέρα και τα κύματα- και η υβριδική πλατφόρμα της γερμανικής SINN Power φιλοδοξεί να εκμεταλλεύεται όλες αυτές τις πηγές ταυτόχρονα, καλώντας παράλληλα ενδιαφερόμενους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών να συνεργαστούν μαζί τοης για σκοπούς επίδειξης/δοκιμών στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, παρέχει σε κατασκευαστές ηλιακών συλλεκτών τη δυνατότητα να επιδείξουν και δοκιμάσουν τους φωτοβολταϊκά συστήματα τους σε μια πλωτή πλατφόρμα στο Ηράκλειο με σκοπό τη «διεθνοποίηση της υβριδικής ωκεανικής πλατφόρμας της SINN Power ως μιας ολοκληρωμένης ενεργειακής λύσης εκτός δικτύων ηλεκτροδότησης, για την παροχή ανανεώσιμης ενέργειας σε ανθρώπους που ζουν κοντά σε ακτές ανά τον κόσμο».

 

Η εταιρεία αναπτύσσει και κατασκευάζει συστήματα κυματικής ενέργειας από το 2015, και πωλεί γεννήτριες υψηλής τεχνολογίας, εξαρτήματα και μέσα αποθήκευσης ενέργειας για συστήματα κυματικής ενέργειας και άλλων μορφών ανανεώσιμης ενέργειας.

Για σκοπούς «υβριδικής» παραγωγής ενέργειας, η SINN Power έχει αναπτύξει μια πλωτή, αρθρωτή πλατφόρμα για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας από κύματα, άνεμο και φωτοβολταϊκά.

Κατά τον Φίλιπ Σιν, διευθύνοντα σύμβουλο της SINN Power, ο αρθρωτός χαρακτήρας αποτελεί «κλειδί» από τότε που άρχισε η ανάπτυξη τέτοιων τεχνολογιών από την εταιρεία, καθώς επιτρέπει ευελιξία και μεγάλο εύρος εφαρμογών. «Η πλωτή πλατφόρμα μπορεί να παρέχει ανανεώσιμη ενέργεια σε θέρετρα στην Καραϊβική και να συμβάλλει στη διεθνή καθιέρωση των υπεράκτιων αιολικών πάρκων. Η SINN Power είναι η πρώτη που παρέχει μια παραμετροποιήσιμη λύση ενέργειας χρησιμοποιώντας κύματα, άνεμο και φωτοβολταϊκά ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες οποιασδήποτε τοποθεσίας και σε ανταγωνιστικές τιμές συγκριτικά με άλλες, δοκιμασμένες τεχνολογίες» σημείωσε σχετικά.

Δοκιμές που έχουν γίνει στην πλατφόρμα δείχνουν πως η δομή αντέχει σε κύματα ύψους μέχρι και έξι μέτρων, οπότε ενδείκνυεται και για χρήση σε περιοχές που επηρεάζονται από έντονα καιρικά φαινόμενα. 

πηγή:naftemporiki.gr