Translate this page

Τον Φεβρουάριο του 2017, ένας άντρας πετούσε το drone του πάνω από τα τεράστια βουνά, τις λίμνες και τα ποτάμια της κοιλάδας Νάπα, στην Καλιφόρνια. Το πλάνο έδειξε μια τρύπα γεμάτη σε μια από τις λίμνες, με το νερό να καταρρέει σε αυτό. Όταν έσπευσε πιο κοντά στο άνοιγμα, έχασε τον έλεγχο, αλλά όχι πριν καταλάβει τη μυστηριώδη τρύπα στην ταινία που είχε τραβήξει το drone του.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2017, ο David B. από την Καλιφόρνια αποφάσισε να πάρει το drone του στην κοιλάδα Napa για να εξερευνήσει την άγρια φύση στην εκδρομή του στο Blue Ridge Trailhead. Η κοιλάδα Napa είναι ένα γνωστό κομμάτι της Καλιφόρνιας, γνωστό για τον αμπελώνα της και την πανέμορφη πανοραμική θέα της κοιλάδας ..

Ξεκίνησε να πετάει το drone του σε περίπου 1.000 πόδια επάνω στον αέρα καθώς περπατούσε. Ο David μπόρεσε να μεταφέρει τη εικόνα από το drone στο smartphone του, έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθεί το βίντεο και να είναι σε θέση να κατευθύνει πιο αποτελεσματικά.

Περνούσε κοντά στο δάσος της λίμνης Berryessa, την έβδομη μεγαλύτερη ανθρωπογενή λίμνη στην Καλιφόρνια. Ονομάστηκε από τους πρώτους Ευρωπαίους αποίκους στην κοιλάδα Berryessa, José Jesús και Sexto “Sisto” Berrelleza (αργότερα αποκρίθηκε ως “Berryessa”).

Η λίμνη είναι πάνω από 20.000 στρέμματα και έχει μήκος περίπου 15,5 μίλια αλλά μόνο 3 μίλια πλάτος. Έχει περίπου 165 μίλια ακτογραμμής. Μέχρι στιγμής, τίποτα για το βίντεο δεν φαινόταν ασυνήθιστο. Η λίμνη ήταν ήρεμη και το νερό ήταν καθαρό εκείνη την ημέρα …

Η ενεργή βλάβη της Green Valley συμβαίνει παράλληλα με τη λίμνη. Βρίσκεται κοντά στο Σφάλμα Concord, το οποίο είναι ένα σφάλμα υψηλής πίεσης με μεγάλες πιθανότητες σεισμού. Αλλά ο Ντέιβιντ δεν ανησύχησε γι ‘αυτό.

Ο Δαβίδ περπατούσε δίπλα στην περιοχή της άγριας ζωής του State Park του Putah Creek. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που πήρε μαζί του το drone του σε μια από τις πεζοπορίες του και θα κατέληγε να σοκαριστεί από την ευκαιρία να πετύχει κανείς τo video που είχε εκείνη την ημέρα.

Ενώ ο Δαβίδ ανέβαινε πιο κοντά στον δρόμο 128, είδε κάτι στο νερό με τη ζωντανή απεικόνιση από το drone. Φαινόταν να είναι μια τεράστια τρύπα στη μέση της λίμνης! Ζούμαρε και είδε ότι είχε δίκιο. Πώς ήταν δυνατό αυτό;

Το νερό έρρεε μέσα στην τρύπα σαν να βρισκόταν σε κενό. Έπεφτε στον τεράστιο κρατήρα, ορμώντας γρήγορα από τη λίμνη σε αυτή την … καταβόθρα;

Έσπευσε γρήγορα το drone πιο κοντά και πιο κοντά και άρχισε να τραβάει εικόνες,
Εξακολουθεί να μην είχε νόημα σε αυτό που έβλεπε.

Τότε ήταν ότι ο David έτρεξε σε έναν άλλο πεζοπόρο στο μονοπάτι. Ζήτησε ευγενικά τον περιπατητή να ρίξει μια ματιά στο τηλέφωνό του και τον ρώτησε τι νόμιζε ότι ήταν η τρύπα στο νερό.

Ο πεζοπόρος ήταν εξίσου ανόητος με τον David! Δεν είχε ιδέα και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε δει ποτέ κάτι τέτοιο πριν. Οι δυο αποφάσισαν ότι θα ήταν καλή ιδέα να προσπαθήσουμε να πετάξουμε το drone πιο κοντά και να δούνε τι συμβαίνει.

Ο Ντέιβιντ οδήγησε το drone κατευθείαν για την τρύπα. Ήθελε να δει πόσο κοντά θα μπορούσε να το πάει. Ίσως θα μπορούσε να συλλάβει κάποιες λήψεις από τι ήταν μέσα ή στο κάτω μέρος του υδατώδους στόματος.

“Έγινε ασταθή και σχεδόν συνετρίβη στην πλευρά,” εξήγησε ο Ντέιβιντ. Το drone, τόσο ασφαλής και εύκολο να ελέγχει στιγμές πριν, είχε αρχίσει να κυλάει και να κινείται απρόβλεπτα μετά από το μαζικό θύλακα του νερού.

Ευτυχώς ο david κέρδισε τον έλεγχο του drone του πίσω και πέταξε λίγο πιο μακριά από την τρύπα που είχε προσπαθήσει να το πιτσιλίσει. Τι στον κόσμο ήταν αυτό;

Ονομάστηκε “The Glory Hole,” και χτίστηκε μεταξύ 1953 και 1957 ως υπερχείλιση του φράγματος Monticello. Το φράγμα κατακρατεί τον ποταμό Putah και δημιουργεί τη λίμνη Berryessa. Το νερό από τη δεξαμενή παρέχει γεωργία στην κοιλάδα του Σακραμέντο.

Κολύμπι κοντά στην τρύπα Glory απαγορεύεται. Αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε μια γυναίκα να πάρει περίεργη. Το 1997, η Emily Schwalek πέθανε όταν κολύμπησε κοντά στην τρύπα και αναρροφήθηκε στον σωλήνα. Έχει κρεμαστεί για 20 λεπτά πριν πέσει. Πώς είχε κρεμαστεί;

Η διάμετρος στο χείλος είναι 72 πόδια. Η Emily είχε πιάσει τις άκρες του σκυροδέματος και κρεμάστηκε για όσο χρονικό διάστημα μπορούσε, αλλά το ρεύμα ήταν πολύ ισχυρό και αναρροφήθηκε. Θυμηθείτε πώς το drone σχεδόν άρχισε να αναρροφείται όταν πέταξε πολύ κοντά; Τώρα, ελέγξτε πως μοιάζει η τρύπα σε μια ξηρασία …

Αυτή είναι η όψη της τρύπας όταν το νερό δεν χύνεται πάνω από τις άκρες. Το επίπεδο της λίμνης αυξήθηκε κατά 35,5 ίντσες τον Ιανουάριο, χάρη στις έντονες βροχοπτώσεις και αρκετές καταιγίδες, οπότε το νερό έπεσε τελικά πάλι στις 16 Φεβρουαρίου 2017, μετά από μια δεκαετία ξηρασίας. Πώς λειτουργεί ο διαρροή;

Το νερό χύνεται πάνω από το χείλος του The Glory Hole όταν η λίμνη φτάσει στα 1.602.000 στρέμματα πόδια και έχει υψόμετρο δεξαμενής 440 ποδιών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το νερό δεν ξανά υπερχείλισε από τον Φεβρουάριο του 2017. Είναι πλέον άδειο και στεγνό για άλλη μια φορά. Πόσο καιρό πήρε η δεξαμενή για να γεμίσει αρχικά;

Η δεξαμενή χρειάστηκε πέντε χρόνια για να γεμίσει από όταν κατασκευάστηκε. Έφτασε την ικανότητά της για πρώτη φορά στις 18 Απριλίου 1963. Η δεξαμενή καλύπτει πλήρως το Monticello (την κατεστραμμένη πόλη κάτω) και πλημμύρισε 20.700 στρέμματα της γύρω κοιλάδας Berryessa. Υπάρχει ένας παρόμοιος υπερχειλιστής στην Ιαπωνία που μοιάζει ακριβώς με αυτό ….

Υπάρχει ένας παρόμοιος υπερχειλιστής στην Ιαπωνία που μοιάζει ακριβώς με αυτό ….