Translate this page

Υπάρχει ένα μαγικό σημείο μέσα στην καρδιά μας που μας ενώνει με ολόκληρο το σύμπαν.

 
Ενώνοντας την ύπαρξη μας με αυτό τον ιερό χώρο ανοίγουμε την καρδιά μας σε όλα τα υπέροχα αυτής της ζωής, νοιώθουμε παρά να σκεφτόμαστε, γνωρίζουμε βαθιά μέσα μας τι είναι κατάλληλο για μας, νοιώθουμε αρμονία, ηρεμία, είμαστε χαρούμενοι που απλά υπάρχουμε, ενωνόμαστε με τη φύση και τους ανθρώπους, ενωνόμαστε με ολόκληρη την πλάση.
 
Αυτός ο ιερός χώρος είναι η ένωση μας με τον ανώτερο μας εαυτό, με το Θεϊκό κομμάτι μέσα μας. Είναι η ανιδιοτελής αγάπη που αγκαλιάζει και συγχωράει τα πάντα. Παρατηρεί χωρίς προσκολλήσεις, νοιώθει, γνωρίζει τι χρειαζόμαστε να παραμείνει στη ζωή μας και τι χρειάζεται να αποχωριστούμε.
 
Σκεφτείτε αν χρειάζεται να φύγετε από μια ερωτική σχέση ή από έναν νεκρό γάμο πόσο πιο όμορφα θα νοιώθετε αν αποχωρήσετε στέλνοντας αγάπη και φως από αυτό τον ιερό χώρο. Πόσο πιο ανάλαφρα θα νοιώθετε αν συγχωρέσετε τον εαυτό σας και το άλλο πρόσωπο. Πόσο διαφορετικές θα ήταν οι ανθρώπινες σχέσεις αν αντιλαμβανόμασταν ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να επιλέγει ποιος θέλει να είναι …αν επιλέγει να είναι αιχμάλωτος του παρελθόντος – ανακυκλώνοντας έτσι τις ίδιες εμπειρίες στη ζωή του ή αν είναι πρόθυμος να αλλάξει για τον ίδιο, για να προσελκύσει πιο όμορφες εμπειρίες στη ζωή του. Ο ρόλος της ανιδιοτελούς αγάπης στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι όταν αποχωρούμε με αγάπη από οποιαδήποτε σχέση στη ζωή μας νοιώθουμε εμείς οι ίδιοι όμορφα και στέλνουμε βοήθεια ενεργειακά στο άλλο άτομο. Ίσως ένας από τους τρόπους    για να οδηγηθεί μέσα του είναι η αποχώρησή μας.
 
Είναι πολύ σημαντική η συγχώρεση προς τον εαυτό μας και τους άλλους ανθρώπους. Είναι μια πράξη αγάπης πρώτα προς τον εαυτό μας γιατί τον απελευθερώνουμε από τις συνέπειες τον πράξεων των άλλων ανθρώπων. Σε καμία περίπτωση δεν δίνουμε την έγκριση μας για τις πράξεις τους αντίθετα απελευθερώνουμε και συγχωρούμε τον εαυτό μας που προσελκύσαμε μια φαινομενικά όχι και τόσο όμορφη εμπειρία για μας.
 
 Όλα όσα μας συμβαίνουν στη ζωή μας είναι πυξίδες στο να στραφούμε προς τα μέσα μας, να στραφούμε προς την αγάπη. Δεν υπάρχουν λανθασμένα μονοπάτια. Όλα οδηγούν προς την αγάπη. Λειτουργώντας όμως από τον ιερό χώρο της καρδιάς, υπάρχει μια απίστευτη ροή στη ζωή μας, αντιλαμβανόμαστε ότι ο σκοπός της ζωής μας, ο σκοπός αυτής της υπεροχής εκδρομής είναι να παρατηρούμε, να θεραπεύουμε και να προχωρούμε. Ο σκοπός της ζωής μας είναι να οδηγηθούμε στην αγάπη. Να γίνουμε εμείς οι ίδιοι αγάπη μέσα από ένα ταξίδι αυτοανακάλυψης …ένα ταξίδι προς την δική μας Ιθάκη…
 
Αγάπη…φως και αλήθεια. Αυτές είναι οι ποιότητες που αντιπροσωπεύουν αυτό τον ιερό χώρο της καρδιάς μας. Είναι πραγματικά πανέμορφα να ζούμε μέσα από αυτόν το χώρο. Ενωνόμαστε μαζί του μέσω του διαλογισμού, της προσευχής, της ευγνωμοσύνης, της πίστης και της εμπιστοσύνης σε μας και στο Θεό ή το σύμπαν ή απλά της ενέργειας της ανιδιοτελούς αγάπης (είναι θέμα προσωπικής επιλογής και ελευθερίας στο τι ο καθένας από μας πιστεύει).
Αγάπη …Φως…και αλήθεια
 
Μαργαρίτα Ιωάννου (Sat Nam (αλήθεια) Yin (θηλυκή ενέργεια))

πηγη:hymntogod.com